همه چیز در مورد تراشکاری

تراشکاری فرایند شکل گیری فلزات به روش لایه برداری با استفاده از وسایل و ماشین های مخصوص میباشد. در این فرایند فلزات که عمدتا به صورت استوانه هستند ، با سرعت معین به حرکت در می آیند و با عمق معین لایه برداری میشود . محور قطعه میتواند خط صاف یا در راستای مجموعه ای از منحنی ها و زوایا باشد.معمولا از اصطلاح تراش کاری برای فرایند لایه برداری در سطح خارجی و برای  سطح داخلی دستگاه از واژه بورینگ استفاده میشود.

تراش کاری به صورت دستی با دستگاه تراش سنتی یا با استفاده از دستگاه تراش اتومات انجام میشود که میتوان به دستگاه اتومات CNC اشاره کرد . فرایند کار با این دستگاه به این صورت است که هنگام تراش کاری قسمتی از جسمی نسبتا صلب چرخانده میشود و یک ابزار تراش از یک ،دو یا سه محور حرکت میگذرد تا قطر یا عمق دقیقی ایجاد کند .

 انواع ماشین های تراشکاری

ماشین تراش کوچک مرغک دار :این اسم به دلیل این است که اغلب کار ها بین دو مرغک دستگاه تراش داده میشود به همین جهت به آن ماشین تراش کوچک مرغک دار میگویند . این ماشین دارای دو مدل ماشین تراش کوچک و ماشین تراش پایه دار است .این دستگاه بیشتر برای تراش قطعه های کوچک استفاده میشود و دستگاه انتقال حرکت آن ها به صورت چرخ تمسه ای ساخته میشود .

ماشین تراش معمولی نرم شده : این ماشین معمولا در کار های تولیدی استفاده میشود زیرا قدرت تولیدی آن ها زیاد است  و نقطه ی قوت آن نسبت به سایر ماشین ها این است که دارای مراحل سرعت بیشتر میباشد و برای تولید های کم به دلیل استحکام بالا بسیار مناسب است .

ماشین های تراش ابزاری : این ماشین بیشتر در کارهای دقیق و برای تراش کاری قطعات ظریف و حساس انجام میشود زیرا دقت بسیار بالایی نسبت به بقیه ماشین ها دارد .

وظیفه ی اصلی این ماشین تهیه ابزار و شابلن های مورد نیاز کار خانه های تولیدی میباشد . این ماشین چون برای قطعات بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار میگیرد دارای دو اندازه کوچک رومیزی و بزرگ پایه دارد است.

ماشین تراش عمودی : این ماشین به دلیل این که به صورت عمودی قرار گرفته و دارای حرکت دورانی است ، به ماشین تراش عمودی معروف شده است .

دستگاه قلم‌ گیر به صورت منشور چند ضلعی که به صورت عمودی حرکت دارد .دستگاه سه نظام آن بسیار بزرگ است و دارای حرکت دورانی است همه این ویژگی ها باعث شده تا در کارهای سنگین و سوراخ کاری مورد استفاده قرار گیرد.

ماشین تراشکاری

 

انواع ابزار های تراشکاری

حدیده : برای دنده دنده کردن با حدیده نیاز به یک دسته حدیده میباشد تا حدیده درون آن قرار گیرد سپس با چرخاندن دسته شی را دنده میزنیم این وسیله در سایز های مختلف وجود دارد.

انواع هلدر: برای ثابت نگه داشتن اینسرت در تراش کاری  نیاز به یک نگه دارنده است در دو نوع داخل تراش و رو تراش موجود است.

فرزفرم : دارای سایز ها و اندازه ها و شکل های مختلفی مانند استوانه ای مخروطی، استوانه ای سرگرد ، تخم مرغی کله قندی ، گرد وجود دارد.

فرز پولکی : برای ایجاد شیار و برش روی فلزات از تیغ فرز پولکی استفاده میشود.

سه نظام : نوع اول سه نظام که به سه نظام آچاری معروف است که مته متوسط آچار سه نظام روی سه نظام دریل محکم میشود و برای تعویض مته باید از آچار استفاده کنیم .

قلاویز دستی : معمولا این ابزار سه تایی  بوده و به وسیله یک دستگاه قلاویز و  با استفاده از دست بر روی شی ایجاد روزنه میکند.

ابزار تراشکاری

شغل تراشکار

درواقع هنر شکل دهی به فلزات را تراشکار میگویند در عصر امروز دستگاه های مجهزی ساخته شده و در بازار موجود است که کنترل و هدایت آن از طریق رایانه صورت میگیرد البته امروزه دستگاه های دستی هم هنوز استفاده میشود.

درآمد شغل تراش کار

تراش کاری شغلی پر زحمت است و هرکس نمیتواند وارد آن بشود .این کار بازار فوق العاده ای دارد و در بعضی از شهر ها نیروی تراش کار ماهر کمیاب است.اگر فرد در آن مهارت داشته باشد و فنون ارتباط برقرار کردن با کارخانه را بلد باشد میتوان ماهیانه حداقل ۴میلیون تومان درآمد کسب کرد .

برای مشاهده قیمت انواع ابزار آلات روی لینک کلیک کنید.

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x